EU og EIBF

eibf-logo-600x165Boghandlerforeningen har til opgave at varetage boghandlernes interesser gennem en løbende dialog med danske myndigheder og organisationer og danske politikere. På europæisk plan varetages dette af European and International Booksellers Federation – EIBF – som er en sammenslutning af nationale bogbrancheorganisationer.

Boghandlerforeningen er medlem af EIBF, som dels bidrager med løbende, aktuel information om internationale forhold af interesse for den danske bogbranche, dels giver foreningens medlemmer fordele – eksempelvis gratis billetter til bogmessen i Frankfurt.

EIBF udfører et vedvarende lobbyarbejde i forhold til Europaparlamentet og EU-Kommissionen, når der er sager, hvor bogbranchens interesser er på spil.